Vergelijk hier uw autoverzekering

Waarom autoverzekering vergelijken?

Als je met je auto schade veroorzaakt, wil je anderen natuurlijk niet met de kosten laten zitten. Niet voor niets is het in Nederland voor alle autobezitters verplicht een autoverzekering af te sluiten.

Voor veel autobezitters is die autoverzekering een flinke kostenpost. Daarom is het goed om te checken of je een autoverzekering kunt vinden: voor een nieuwe auto, maar ook voor je huidige auto. Hierdoor is het mogelijk veel geld te besparen. En daarvoor kun je nu precies bij Overstappen.nl terecht. Via ons bespaar je gemakkelijk €200 per jaar op je autoverzekering. Wil je weten hoeveel jij per jaar kunt besparen? Maak dan gebruik van onze vergelijker.

Autoverzekering vergelijken in 5 stappen:

  1. Vul je kenteken, postcode en geboortedatum in
  2. Geef je schadevrije jaren aan
  3. Geef aan hoeveel kilometer je jaarlijks rijdt
  4. Kies de juiste dekking voor jouw auto: WA, WA+ of Allrisk (zie dekkingen)
  5. Sluit je nieuwe autoverzekering af en begin direct met besparen

Autoverzekering vergelijken? Dit heb je nodig

1. Kenteken, postcode en geboortedatum

Op basis daarvan bepalen verzekeraars de hoogte van je autoverzekering. Het heeft alles te maken met het afdekken van risico’s. Met een zware of snelle auto kun je bijvoorbeeld een hoop meer schade aanrichten. Daarom betaal je daarvoor een hogere basispremie. Omdat je in de ene gemeente meer risico loopt op schade dan in de andere, weegt dit eveneens mee in je autoverzekering vergelijken. Daarnaast gaan verzekeraars ervan uit dat je op jongere leeftijd minder rijervaring hebt en dus meer kans loopt om schade te rijden.

2. Schadevrije jaren

Hoe langer je geen schade hebt geclaimd, hoe meer korting een verzekeraar geeft op je basispremie. Je kunt bij je huidige verzekeraar zien hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Wil jij je autoverzekering vergelijken, dan heb je onder andere je huidige schadevrije jaren nodig.

Het is verstandig eerlijk te zijn over je schadevrije jaren en jaarlijkse kilometers voor een nauwkeurige premieberekening. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.

3. Kilometers per jaar

Hoe meer je rijdt, hoe groter de kans op schade. Daarom betaal je een hogere premie als je meer kilometers per jaar rijdt. Dat is wel zo logisch, toch?

4. Kies een passende dekking

Autoverzekeraars bieden meestal drie verschillende basisdekkingen aan: een WA-verzekering, een beperkt casco verzekering en een all risk verzekering. Logischerwijs is een WA-verzekering het goedkoopst, omdat de dekking het minst uitgebreid is. De basisdekking kun je, als je wilt, uitbreiden met aanvullende dekkingen. Wat voor jou de beste dekking is, is afhankelijk van je auto. Wij geven op basis van je gegevens meteen een passend advies.

5. De beste vergelijker

En die hebben wij voor je! Bij Overstappen.nl kun je gemakkelijk de premie voor je autoverzekering berekenen. Wij geven je een overzicht van de autoverzekeringen die het beste bij jouw wensen passen. Uiteraard gesorteerd op het allerbelangrijkste: de prijs. Als je een keuze hebt gemaakt, kun je de autoverzekering direct kiezen. Vergeet na je overstap niet je oude verzekering op te zeggen.

Autoverzekering vergelijken: hoe werkt het?

Geen zin om te lezen? Luister hier.

Iedereen die in Nederland woont en een auto op zijn of haar naam heeft staan is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Het is daarom voor veel mensen interessant om autoverzekeringen te vergelijken. Met behulp van onze vergelijker kun je binnen een paar minuten verschillende autoverzekeringen en autoverzekeraars vergelijken. Vul je gegevens in en bekijk het actuele aanbod in onze vergelijker. De autoverzekeraar die op nummer één staat, heeft de beste deal voor jou op basis van je persoonlijke voorkeuren en dan kan je dus ook je auto direct verzekeren. Wil je liever een verzekeraar met de beste voorwaarden? Kies dan voor de verzekeraar met de beste polisscore.

Heb je een verzekeraar gekozen? Dan is het tijd om te beslissen of je nog een aanvullende verzekering wilt afsluiten. Vervolgens zul je een aantal belangrijke gegevens moeten invullen en daarna kun je jouw persoonlijke autoverzekering afsluiten.

Autoverzekeringen vergelijken: waar let ik op?

Wanneer je autoverzekeringen wilt vergelijken dan zul je met een aantal zaken rekening moeten houden. Zo is het niet altijd mogelijk om een autoverzekering af te sluiten. Hieronder staan de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden:

Geen acceptatieplicht

Er geldt geen acceptatieplicht voor verzekeraars. Dit houdt in dat een autoverzekeraar jouw aanvraag niet goed hoeft te keuren. Een verzekeraar kan je bijvoorbeeld afwijzen als je in het verleden veel schade hebt geclaimd, fraude hebt gepleegd of een achterstallige betaling hebt (gehad). Voor de verzekeraar vorm je dan een verhoogd schaderisico. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je wilt overstappen naar een andere autoverzekering.

Aanvullende verzekering

Heb ik een aanvullende verzekering nodig? Dit is een vraag die klanten vaak stellen. Het antwoord hierop is niet voor iedereen hetzelfde, omdat het afhankelijk is van je persoonlijke voorkeuren en de basisdekking. In sommige gevallen biedt een standaard autoverzekering niet genoeg dekking voor materiële en immateriële schade. Je kunt dan kiezen voor een aanvullende dekking. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet onderverzekerd bent.

Autoverzekering met pechhulp

Met een pechhulpverzekering kun je jezelf indekken tegen eventuele hoge kosten die bij pech komen kijken. Het afsluiten van een pechhulpverzekering kost je gemiddeld zo’n 3 tot 7 euro per maand extra. Wil je graag een autoverzekering met pechhulp afsluiten? Houd er dan rekening mee dat je bij nieuwe auto’s soms ook al recht hebt op pechhulp vanuit je autodealer. Je hoeft dan niet nog een extra pechhulpverzekering af te sluiten.

Autoverzekering opzeggen

Heb je jouw huidige autoverzekering al opgezegd en wordt je aanvraag niet geaccepteerd? In veel gevallen zul je dan een duurdere autoverzekering moeten afsluiten. Daarom is het verstandig om nog even te wachten met het opzeggen van je autoverzekering als je hierover twijfelt.

Wil je weten hoe je jouw autoverzekering opzegt? Bekijk dan onze hoe autoverzekering opzeggen pagina.

Goedkope autoverzekering

Er zijn tegenwoordig veel verschillende autoverzekeringen waaruit je kunt kiezen. Maar hoe vind je een goedkope autoverzekering? Meestal heb je de goedkoopste autoverzekering als je kiest voor een WA dekking. Dit betekent echter niet dat een WA dekking altijd de beste autoverzekering voor jou is. Je bent met deze dekking alleen verzekerd tegen schade aan anderen. Terwijl je misschien ook wel verzekerd wilt zijn voor schade door eigen toedoen.

Wil je een goedkope autoverzekering dan zul je dus rekening moeten houden met verschillende factoren en je persoonlijke voorkeuren. Factoren die van invloed zijn op de hoogte van je premie zijn bijvoorbeeld: het aantal schadevrije jaren, je leeftijd, woonplaats, aanvullende dekking en het type auto dat je verzekert.

Wil je zeker weten dat je de goedkoopste autoverzekering van Nederland hebt met de beste dekking? Maak dan gebruik van onze vergelijker. Je kunt daar namelijk filteren op zowel prijs als kwaliteit. Zo ben je direct verzekerd van een autoverzekering die goed bij je past.

Autoverzekering via Overstappen

Heb je een vergelijking gemaakt? Dan is het tijd om een autoverzekering te kiezen die het beste aansluit op je persoonlijke voorkeuren. Door gebruik te maken van de filters in onze vergelijker krijg je direct een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden. Zo kies je gemakkelijk én snel een autoverzekering die bij je past. Vervolgens hoef je alleen nog een paar gegevens in te voeren om je overstap af te ronden.

Het is voor expats of andere inwoners die geen Nederlands praten ook mogelijk om een autoverzekering te vergelijken, via onze Engelse pagina: car insurance Netherlands.

Auto verzekeren

Wil je jouw auto verzekeren? Op Overstappen.nl kun je dit gemakkelijk doen door gebruik te maken van onze vergelijker. Tijdens het vergelijken van je autoverzekering geven we advies over welke dekking het beste bij jou past. In Nederland ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Deze dekking is het minst uitgebreid en daarom het voordeligst. Met deze verzekering wordt de schade vergoed die je met je auto bij een ander veroorzaakt. Is je auto ouder dan 12 jaar? Dan is een WA-verzekering vaak de beste keuze. Wanneer je auto nog niet zo oud is dan kun je beter kiezen voor uitgebreidere dekking.

Uitzondering verplichting

Ja, het is echt zo: je auto verzekeren is verplicht. Toch is er wel een belangrijke uitzondering op deze regel. Zolang het kenteken van je auto is geschorst, kun je jouw autoverzekering tijdelijk stopzetten. Dit wordt ook wel ook wel opschorten genoemd. Hierbij geldt de voorwaarde dat je de weg niet op mag met je auto. Ook moet je auto op een privéterrein staan. Wanneer je deze regels en voorwaarden niet naleeft dan kun je hiervoor een boete krijgen.

Nieuwe auto verzekeren

Heb je net een een auto gekocht en wil je deze nieuwe auto verzekeren? Dan is het belangrijk om de juiste autoverzekering te kiezen. Met behulp van onze vergelijker kun je eenvoudig autoverzekeringen vergelijken en een voordelige autoverzekering aanvragen met uitstekende polisvoorwaarden.

Beste autoverzekering

Wat is de beste autoverzekering? Dit is iets wat veel mensen zich afvragen. Toch kun je deze vraag niet direct beantwoorden. Wat de beste autoverzekering voor jou is, hangt helemaal af van je persoonlijke situatie. Verzekeraars baseren de hoogte van de premie aan de hand van verschillende factoren zoals de leeftijd en het gewicht van je auto. Door een vergelijking te maken, kom je er binnen een paar minuten achter welke autoverzekering het beste bij jou past. Probeer het zelf en check hoeveel jij per jaar bespaart als je overstapt.